Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan
 
 
 

 

Klubbinformation

Under den här rubriken på klubbens hemsida kommer vi i fortsättningen att lägga upp aktuell information som i första hand är avsedd för klubbens medlemmar. Ta för vana att då och då gå in under rubriken Klubbinfo för att ta del av vad som är på gång inom klubben.

INFORMATION OM OLSTORPSSLAGET

Olstorpsslaget är en lagkamp mellan damer och herrar som spelas över 18 hål, 2-manna lag i matchspel, bästboll, foursome och singel. Under årets dam- respektive herrgolf bokförs och delas det ut poäng till spelare för deltagande samt placering plats 1-3 på varje deltävling. Poängen ligger sedan till grund för vilka som kvalificerar sig för finalspelet i oktober där 8 damer möter 8 herrar i matchspel. Alla spelare som deltar får 1 poäng för deltagande. Placering 1 ger 3 poäng, placering 2 ger 2 poäng och placering 3 ger 1 poäng.

Vid avslutad säsong kommer de 8 första att få plats i laget. I de fall som någon inte kan eller vill delta frågas nästföljande i resultatlistan tills alla 8 platser i varje lag är fyllda.

Löpande ställning för topp 10 i dam respektive herr kommer varje vecka att redovisas via sms, på hemsidan samt vid nästa dam- och herrgolf. Är du inte med i smsgruppen? Skicka ett sms till Anna Tengroth 0703-277212 med ditt namn.

Vid finalspelet den 8 oktober kommer de 16 uttagna spelarna samt 1 st lagledare per lag att få kaffe och fralla vid Ingelas samt lunch efter avslutat spel. 

ÅRSMÖTE I VÅRGÅRDA GOLFKLUBB

Nu har vårårsmöte hållits med Vårgårda Golfklubb. 27 medlemmar var närvarande. Mötet började med att klubbens ordförande Ingela Bengtsson hälsade alla välkomna. 

Därefter fick vi informationen från Vårgårda Golf och Fritid som hölls av Anders Heleander och Anders Larsson. Planer finns på att bygga ett nytt klubbhus med möjlighet till servering. Klubben har anställd en klubbchef, Håkan Skärström, som var på plats och gjorde en presentation av sig själv.

En av hans visioner är att locka unga som gamla till att börja spela golf samt att få igång ungdomsverksamheten, prova-på-golf på onsdagar och en ny typ av medlemsform Comeback medlemskap - rabatt första året för de som inte spelat golf på några år men som vill komma igång med golfen igen.

Från golfklubben informerade Ingela Bengtsson och Arne Carlson om en klädkollektion för klubben som tagits fram och som kan beställas i kansliet för leverans inom en vecka.

Medlemsantalet är för närvarande 370. Golfens Dag arrangeras den 20 maj. Golfvecka blir det vecka 29.

Årsmötesförhandlingarna genomfördes med godkännande av förvaltningsberättelse och ekonomirapport. Inga motioner hade inkommit. På övriga frågor framkom önskemål om att låta slingorna 1-9 och 10-18 byta plats.

HEJ VÅRGÅRDA GOLFKLUBB
 
Jag heter Håkan Skärström och är PGA-pro sedan 1996.
Jag bedriver min verksamhet på Hisingens Golf Center i Göteborg men bor i Alingsås.
Nu kommer jag även att kunna erbjuda Vårgårda GK´s medlemmar golflektioner och gruppträningar.
Jag arbetar på HGC måndag - torsdag och kommer att kunna ta lektionsbokningar på lördagar och söndagar på Vårgårda.
Ring mig och boka in en tid.
Lektionspriserna är 320 kr för 25 minuter och 600 kr för 50 minuter. Lektionspaket om 6 st 25 minuter för 1600 kr.
Jag är även klubbmakare och driver KLUBBMAKERIET.
Det innebär att jag utför professionell Custom-Fitting och bygger allt från drivers, fw, hydrider till järnset och wedgar av märket Wishon Golf.
Wishon Golf är specialiserade på Custom Fitting är bland annat ensam om Single Lenght Irons där alla järnklubbor är lika långa som en järnåtta.
På deras hemsida www.wishongolf.com kan ni läsa mer om detta.
Behöver ni byta grepp så bokar vi en tid så kommer jag och byter greppen medan ni väntar på golfklubben.
Skaftbyten och andra klubbreparationer ordnar jag på några dagar.
Mer info hittar ni på www.klubbmakeriet.se eller min facebooksida "Klubbmakeriet"
Bokningar eller förfrågningar gör ni på 0702 - 11 92 40 eller hakan@klubbmakeriet.se.
För att ni ska kunna se vad jag har att erbjuda er så börjar jag med en DEMODAG.
Lördag den 18 juni kl. 11:00 - 14:00 så finns jag på rangen på Vårgårda GK.
Då har jag med mig alla mina testklubbor och lite maskiner, så att ni kan få provslå de klubbor jag säljer.
Jag bjuder självklart på lite svingtips också för de som önskar.
 
Välkomna!
Håkan Skärström
PGA-Pro Vårgårda GK
SCOREKORTSKRIVARE

Vi har nu installerat vår nya scorekortskrivare On-Tag på klubbens kansli. Det innebär att vi nu skriver ut digitala scorekort till både medlemmar och greenfee-gäster.

 

LADDA NER APPEN

Om du laddar ner OnTag Scorekort så får du ett personligt uppdaterat scorekort med all information du behöver direkt i din smartphone varje gång du spelar.

Varje scorekort innehåller starttid, medspelare, handicap, erhållna slag, hållängder. All information kommer direkt från klubbens system och är alltid uppdaterad och korrekt.

Gör så här

Ladda ner appen "OnTag Scorekort" på App Store eller på Google Play.

Efter installationen startar du appen och loggar in med ditt golf-id och ditt lösenord (lösenordet är detsamma som du har för Min Golf).

Boka starttid som vanligt via telefon, golfterminalen eller på internet.

När du kommer till klubben och "checkar in" i vår reception så säger du till att du vill ha ett digitalt scorekort, så skickar de ett till din iPhone/Android från GIT, med all information färdigifylld. Dessutom finns avstånd till framkant, bakkant och centrum på alla greener.

När rundan är färdigspelad kan du uppdatera ditt handicap till GIT direkt från appen.

Ladda ner appen redan idag men observera att du får ditt scorekort först efter att du "checkat in" i receptionen på speldagen.

 

ANTIKRUNDAN

Det finns många eldsjälar inom klubben och många som ställer upp och hjälper till frivilligt. En av dessa är Antikrundan, ett gäng som varje tisdag kl. 9 samlas och har trevligt tillsammans och gör vår bana och omgivningar fina och fräscha. Har du lust att var med så hör av dig till kansliet eller välkommen upp en tisdag kl. 9.

DAGLEDIGA

Du som är dagledig kan delta i klubbens golfrundor varje onsdag kl. 9.00. Välkommen!

  

 
NORDIC WELLNESS

Du har möjlighet att köpa motionskort till förmånliga priser hos Nordic Wellness. 6-månaders kort för 2.000:-- som gäller på NW samtliga klubbar i landet.

Alingsås-korter 12 månader 3.400:-  som gäller på Alingsås 3 klubbar samt i Vårgårda.

Kontakta Linda för mer information på tel. 0322-624411 eller mail linda.erixon@nordicwellness.se

 

 

Senast publicerad: 171214 | Powered by SiteSmart